Isnin, 18 Mei 2009

Radix Fried Chicken

Hari tu, masa jalan2 kat Myresipi. ternampak satu resepi ayam goreng, tp guna rempah keluaran HPA. Teringin la plak. Nk pegi makan kat Radix Fried Chicken kat Bangi tu memang payah ler, sbb kami ni tak brapa tahu sangat tempat tu. Jadi, belilah tepung goreng ayam ni.....

Resepinyer? klik sini yer

Keputusannyer?? sedap...sebijik sebijan mcm rasa original resepi kat KFC tuh. Ada orang kata masin, tp ikut tekak aku biasa jer. Mulanyer bersihkan ayam tu, kemudian gaul dengan tepung. Pas tu perap sekejap. Biar rempah2 tu meresap masuk dalam ayam. Pas tu salut lagi dengan tepung. Tapi aku buat 2 kali jer, dh tak sabo nk makan. Ada orang celup telur dulu sebelum salut tepung, tp untuk kali pertama ni, aku ikut cara kat kotak tu dulu. Lepas ni baru ler pandai2 nk menderhaka.Nk buat spicy ker, nk celup telur ker....he,he,he......

Tak rugi beli walopun harganye rm14.00 sekotak. Dalam kotak tu ada 3 pek. Tiap pek seberat 300gm. Banyak kali leh buat. Masa aku beli tu, ada seorang kakak nk cukupkan point dia, so dia suruh aku beli guna no ahli dia. So aku dapat diskaun dan dia dapat point. Bila beli dengan harga ahli cuma rm12.00 jer..Untung kan!! ...

Kengkawan sume, jom cuba Radix Fried Chicken ni. Pada yg duduk jauh dari kedai KFC tuh, inilah penyelesaiannyer, disamping tu dapat gak boikot KFC dan McD tuh. Bila lagi nk majukan bangsa melayu kan!! :)



2 corat coret:

kakchik berkata...

ala... nyesal la pulak. semalam kchik gi kedai HPA nampak kotak tepung ayam RFC ni tapi tak terlintas nak beli, nak juga Noorma

Noorma berkata...

Ha...itu tandanyer kakchik kena ulang g kedai tu lagi..cepat beli kakchik, goreng sendiri..puas makan!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...