Jumaat, 15 Mei 2009

Menu Lunch Hari Ini

Inilah lauk2 untuk lunch hari ni...banyak kan..sebabnyer bangun jer tido, terus sediakan sume ni. Tak buat breakfast pun. Untuk anak2, diorang makan roti bakar sapu ngan butter dan kaya jer...

Masak cepat-cepat, leh rehat cepat2...tengahari ni citer best2 kat tv tuh...kalo Hang Jebat balik, dh tak payah kecoh2 lagi dah. Sume dh sedia atas meja tuh. Laki aku tuh, kalo balik umah, tau nk mengangah jer, bukannyer nk tolong sama. Suruh amik air isi dalam gelas pun maleh...sib baik ler dapat bini yg tak kerja ni...

Inilah antara lauk2 yg aku masak hari ni. Ingat nk buat kerabu mangga, tp dh tak larat dh..esok la plak..tak lari mangga yg bergayut kat pokok belakang umah tu. Aku dh bungkus elok2...he,he..



bergedil daging

Sambal Hati Lembu

Gulai Pisang

Sambal Bacang

Telur asin




Resepinyer,scrol ke bawah yer..dh letak dah...


Sekianlah persembahan untuk hari ini...Jumpa Lagi yer !!

5 corat coret:

kakchik berkata...

waaahhhh... kecur air liur kakchik melihat menu noorma ni. boleh tumpang sekaki ke?

Noorma berkata...

Bukan setakat sekaki, dua tiga kaki pun boleh kakchik..he,he..

Suzi berkata...

norma...hubby saya pun mcm tu...sekali sekala je dia tolong terutama bab kemas sbb tak pandai katanya. pasal tu dia tak bagi saya kerja hihih..

Noorma berkata...

Hubby ku plak, dia memang rajin wat kerja2 rumah ni,tapi sejak dua menjak ni jer lah (dh ada komitment kat ikan keli) sbb tu dh tak nk tolong..tapi bila bini dh mula membebel dia buat lah jugak...kang makan megi jer kang..ha,ha..padan muka..!!!

jidood berkata...

alahai cik noorma oiii... terliuq bebeno aku menengok sambal bacang mu itew!... sedap sungguh rupanya.... wallaweh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...