Khamis, 27 Januari 2011

Laksa

 Salam...hari ni cuaca mendung jer. Boring gak kalo asyik masak/makan nasi. Sesekali tukar selera. Hari ni makan laksa plak. Kalo beli kat luar mmg tak puas makan. Ni dh masak sendiri, boleh tambah sesukati dan makan berulang kali (tp kat umah ni, makluk jelatanya hanya makan sekali jer...kalo teringin sangat barulah ulang sekali lagi...itu jer....)


Kali ni guna laksa segera daripada Win Food (selalu ada Win Mee dan Kuetiau kan...)... tak perasan plak kat pek tu tulis Laksa Pendek. Bila bukak bungkusan, alamak..mmg pendek ler laksanya. Panjang sikit dr cendol jer...hahaha...kelako ler plak. Tapi bila dh makan ngan kuah laksa ni, sedap la plak. Tak payah nk potong ngan sudu lagi. Terus jer suap ke mulut. Laksanya pun sedap dan kenyal.

Bahan-bahan laksa. Disebabkan hanya makan untuk sekali dua jer, so mmg buat tak banyak. Setakat 3 ekor ikan kembong hitam jer... cukup untuk kami 4 beranak makan.  Resipi boleh tengok sini.  Sama jer resepinya. Sedap atau tidak terpulanglah pada air tangan masing2.


Sesapa teringin, jamu mata yer...pastu pegi la cari laksa kat kedai :)

4 corat coret:

Mimiey.. (^-^) berkata...

kak noor, mie semangkuk ye...semangkuk besar lagi...hheheheheeh

Nieza berkata...

wah ni yg best ni...sedapnya laksa....kalau bubuh otak udang ni memang best ni kak...adehhh terliur dh ni...hehe

Mas berkata...

akak, mas suka laksa...tapi tak suka masak sendiri..selalu beli jer...

da[Y]un berkata...

akak..dayun suka sangat laksa penang dr laksa lemak, laksa sarawak dan lain2 laksa..huhu. tenkiu tuk perkongsian. meh jenguk sini

http://eremedayun89.blogspot.com/2011/01/perlu-ke-anda-undi-saya-sticky-mode.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...