Isnin, 24 Januari 2011

Roti John Crabstik

Morning semua!! pagi ni kami breakfast roti john jejari ketam. Korang breakfast apa yer?

Semalam masa ke kedai untuk tapau dinner, tetiba jumpa la plak jiran2 sebaris aku ni (Mr Justin dan Mr Lee) Jebat pun apa lagi, borak ler sementara tunggu order siap. Aku malas nk joint, bawak anak2 ronda2 kat pasaraya. Nampak bun hotdog ni, lembut lagi sbb baru sampai. Terus ler beli. Dan pagi ni buat ler benda yang slalu aku beli kat pasar malam iaitu Roti John.


Takde yg special pun, cuma pecahkan telur dan letak sedikit serbuk megi cukup rasa. Pastu hiris halus crabstik dan bwang besar. Masukkan ke dalam adunan telur. Dadarkan pada kuali dan tangkupkan roti hotdog tadi. Angkat dan pancutkan dengan mayonis, sos lada hitam dan sos cili. Kalo suka boleh gak letak slice cheese, tp aku dh kehabisan stok cheese. Tak letak ler... Kalo nk lebih berkhasiat, letak le salad, tomato dan timun. Aku tak letak sbb rakyat jelata kat rumah ni jenis karnivor (hehehe...tak makan sayur ler....takde maksud lain pong!!)

Senang kan...so sapa teringin tu, pegi la buat !!!


Ok.... sampai sini dulu. Hari ni mood ada baik, nk buat roti plak. Dah on breadmaker tu!!

3 corat coret:

lunaticg berkata...

Salam Kenal.
Resepi yang simple. Ni boleh cuba nanti ni. Tukar pergi benda lain selain crabstick pun boleh kan?
Saya nak guna Tuna yang pedas tu.., Nyum2....

Cendana Kasih berkata...

Lunaticg - boleh saja...selalu saya buat sardin, tp hari ni malas plak nk tebuk sardin pagi2, so guna la crabstik :)

Selain tu, guna chicken meetloaf, atau serunding daging pun bleh...tp kan, kalo takde apa2, setakat telur jer pun tak jadi masalah

Anna Qawina berkata...

roti Maher Zain ada tak? takmo Roti John..kekeke...kitaorg bekpes kuih sagu & roti jek..meh tukar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...