Selasa, 11 Januari 2011

Hot Pasta

Hari ni mood tak brapa bagus..dari malam tadi asyik pening kepala (kurang gula)...dn pagi ni, Ustaz si Irfan plak terlupa nk datang ambik...lagilah aku hot.. Boleh plak time ujan2 cenggini dia lupa..ni bukan anak aku jer kena bagi air penerang hati, tp ustaznya jugak ... hehehe

Ok... jom layan Hot Pasta ni. Respi dapat dari rancangan masakan kat tv, tak sempat pun salin resipi, cuba ingat2 jer apa bahan2 yang dimasukkan. Oklah jugak..bagi orang yang suka makan pedas. Sib baik anak2 pun suka


Bahan-bahan
-Pasta secukupnya-direbus ala dente
-2 ulas bawang putih-dicincang halus
-2 ulas bawang merah-dipotong dadu
-1 biji tomato-dipotong dadu
-1 sudu kecil mix herb
-1/2 sudu kecil serbuk paprika
-bacon-dihiris
-isi ayam-dihiris nipis
-sosej, crabstik- kalo suka
-cendawan butang- aku pakai strawberry mushroom
-cheese
-susu cair
-daun basil

Cara-cara
-Tumis bawang putih dan bwang merah hingga naik bau dengan minyak zaitun. Kemudian masukkan mix herb dan paprika.
-Masukkan juga daun bay dan isi ayam. Kacau lagi...dan masukkan barang2 lain.
-Kemudian, tambahkan susu cair.
-Tambah garam dan serbuk perasa
-Masukkan pasta yang direbus,kacau dan bolehlah diangkat. Tabur dengan cheese.




Ok...sampai sini dulu. Si toncet tu dh tidur..aku nk sambung kemas rumah.

6 corat coret:

ada mokhtar berkata...

will try =)

Mimiey.. (^-^) berkata...

kak noor,mie nak jgk sepinggan...sgt suka makn pasta xkira camne masak...mesti sedap nih...nnt nk tryla

dyahz berkata...

nmpk sdp nnt try hehe

Noorma Ismail berkata...

Adik-adik sekalian... kalo suka cuba yer..akak nk bagi rasa pun...alahai...tengok gambar jer lah yer...

ZaRisMa................Hannover, Germany berkata...

Bagus le Pn. Norma kalo hot masak hot2....Bo hot selalu le kalo gitu...

effa_dila berkata...

urm..kenapa dalam list bahan-bahan tu ada bacon ye?setahu sy, bacon is the flesh of the back and sides of a pig, salted and dried. maaflah kalau soalan sy ni kontroversi. i would like to know because i want to try this recipe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...