Sabtu, 1 Januari 2011

Hidangan Tahun Baru

Salam dan Selamat Tahun Baru 2011 buat semua tetamu CendanaKasih. Hari ni masak awal, tp biasa2 jer. Mood aku down, sbb sakit gusi. Suruh Jebat ke kedai, tp ubat lain yang dibelinya. Tension betul.

Inilah hidangan untuk hari ini. Boleh laaa...3 jenis lauk.

Sambal tumis udang+petai ni dah lama dimintak oleh Along(anak daro den tu) Dah lama cari petai, tp tak jumpa. Petai ni papa dia yang belikan. Aku cuma beli udang jer kat pasaraya. Huh..pelik sungguh ngan anak dara sorang ni. Suka plak makan petai.

Paru goreng kunyit+sayur2an. Hari tu nampak lauk ni kat kedai, berselera sungguh. Hari ni aku buat sendiri plak. Campur kacang panjang, karot dan bunga kobis.

kari ikan jenahak+ telur ikan. Huh..dh lama jugak tak masak kari kat rumah ni. Sesekali buat kari, berselera makan. Petang ni boleh cicah ngan roti/roti canai.

6 corat coret:

Mas berkata...

selamat tahun baru kak norma.....wahh..sedap2 menu lunch ni...memang kena....
ubat apa lak yang pak jebat akak belikan tu..he..he...

shera haifa berkata...

sambal udang + petai..
waah bstnye..
tpi nak udang je..petai xnak..xmakn lah..hehe

Farr berkata...

selamat tahun baru kak..

ermmm.. ade request ni.. ;p

nak resepi sambal udang ngan petai tu leh tak? saye dh try buat byk kali, tp mcm kureng je...

plsplspls...ni my fave dish too...

Noorma Ismail berkata...

Mas- selamat tahun baru..ubat ntah apa2 yang dibelinya tadi..ubat sapu..tp tu utk sakit gigi bukan gusi bengkak.

Shera-takmo petai yer..takpe, bagi kat anak dara akak tu..dia hantu petai..hehehe

Farr-ala dik, mcm sambal tumis biasa jer.. bahan2 kena agak2 ler..jangan lah terlebih belacan.. boleh tgk sini http://cendanakasih.blogspot.com/2010/08/sambal-tumis-udang-petai.html

Farr berkata...

tu la pasal... selalu buat mcm sambal biasa jugak. tapi tak menjadi je.

xpe,pasni try resepi akak plak.

thx ye!

Sh.Mariam Syed Abd Rahman berkata...

salam Noorma,sedap nampaknye lunch tuu dua kombinasi yang sesuai kari dan sambal tumis.....tapi kalau kat rumah akak kena buat dua jenis sambal tumis udang ni....satu campur petai dan satu lagi tanpa petai....kalau tak semua anak2 complaint......untunglah noorma ada geng makan petai ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...