Isnin, 2 Mac 2009

Pizza

Buat pizza plak hari ni. Ni memang peberet kami sekeluarga, terutamanya anak2 ku. Diorang tu kalo tak makan nasi pun takpe, dan kalo boleh hari2 dia nk request pizza dan pasta.

Toppingnya, aku letak cendawan, bacon, sosej, bawang, dan crab stick. Kemudian, taburkan dengan cheese. Apabila dh masak, aku picitkan mayonis dan thousand island sos. Siap




4 corat coret:

KakChik berkata...

isyk, ni yg buat kakchik rasa nak ke dapur ni. sedaaaaapnya pizza. dah la bbrp hari tak masak ni sb sibuk dgn assignment, selera kurang tapi kalau pizza mmg ok je.

ptg semalam masa memandu balik dr keje, otak dok pK sedapnya kalau dpt mkn pizza yg tepinya byk cheese tu... hr ni tgk plk pizza noorma ni, terliur banget...

Noorma Ismail berkata...

Kak Chik, buat pizza ni senang jer, kalo kakchik sibuk, beli jer roti pita untuk dijadikan base pizza tuh, kemudian letak topping dan bakar..senang keje..Slamat buat Pizza yer kakchik. :D

Suzi berkata...

saya pun kalau malas dan nak cepat masak pizza je lah lagi laku sebenarnya hihihi...

noorma berkata...

Ya..betul,betul,betul ,,, senang, sedap dan cepat licin..apasal ek, pizza ni jadi paberet sume orang? padahal ikut sejarah pizza, ia makanan orang susah kat perancis. Tp orang susah kat malaysia ni, usahkan nk makan pizza, makan burger pun tak dapat..sian..bersyukurnya aku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...