Selasa, 31 Mac 2009

Pasta

Aduh, dh lama tak letah entri kat sini. Bz sikit, pagi2 dh kena bangun siapkan itu ini. Anak sedara pulak datang, so takleh ler asyik mengadap depan tenet jer, kena la masak itu ini sikit (anak sedara aku ni dh beso panjang la...dh 27 tahun dh, tp lom kawin lagi)

Ni breakfast pagi ni, senang keje kan, rebus jer pasta kemudian bukak plak tin sos speggetti prego tuh. Request dari Along si tekak western.

Untuk kuahnya, aku tumis dulu bawang merah dan bawang putih, kemudian letak isi ayam, crab stik, sosej dan cendawan butang. Kalo kuah kosong jer, nanti budak2 tu banyak citer plak.


Hari ni diharapkan taklah bz sangat...tak tau ler...tengah tunggu kontraktor pendawaian datang, untuk ubah aircond dan pasang door bell. Aku kena kemas bilik tidur dan alihkan lemari dan apa2 yg patut, sebab diorang akan buat kerja dalam bilik tuh ... huh, memang banyak keje, umah dh macam kapal pecah (bahagian luar rumah jer la, kat dalam masih elok lagi) Nanti aku letak gambo2 nyer yer

Harap2 dapat ler letang satu dua posting hari ni. Insyaalah...

4 corat coret:

kakchik berkata...

sedapnya... kakchik breakfast makan pau jagung je

Noorma Ismail berkata...

pau jagung...sedap tu , saya pun dh plan nk buat pau hari ni, tp inti kacang merah dan inti kelapa..nanti saya hanto dua bijik kat kak chik yer ..tunggu!!!

Suzi berkata...

pasta fettuccine ke tu??...sedap...lebih sedap dr pasta biasa..bg saya lah.

Noorma berkata...

ya betul...pasta fettucine ni sedap la sikit dr speggethi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...