Hidangan Tahun Baru
Salam dan Selamat Tahun Baru 2011 buat semua tetamu CendanaKasih. Hari ni masak awal, tp biasa2 jer. Mood aku down, sbb sakit gusi. Suruh Jebat ke kedai, tp ubat lain yang dibelinya. Tension betul.
Inilah hidangan untuk hari ini. Boleh laaa...3 jenis lauk.
Sambal tumis udang+petai ni dah lama dimintak oleh Along(anak daro den tu) Dah lama cari petai, tp tak jumpa. Petai ni papa dia yang belikan. Aku cuma beli udang jer kat pasaraya. Huh..pelik sungguh ngan anak dara sorang ni. Suka plak makan petai.
Paru goreng kunyit+sayur2an. Hari tu nampak lauk ni kat kedai, berselera sungguh. Hari ni aku buat sendiri plak. Campur kacang panjang, karot dan bunga kobis.
kari ikan jenahak+ telur ikan. Huh..dh lama jugak tak masak kari kat rumah ni. Sesekali buat kari, berselera makan. Petang ni boleh cicah ngan roti/roti canai.


Ulasan
ubat apa lak yang pak jebat akak belikan tu..he..he...
waah bstnye..
tpi nak udang je..petai xnak..xmakn lah..hehe
ermmm.. ade request ni.. ;p
nak resepi sambal udang ngan petai tu leh tak? saye dh try buat byk kali, tp mcm kureng je...
plsplspls...ni my fave dish too...
Shera-takmo petai yer..takpe, bagi kat anak dara akak tu..dia hantu petai..hehehe
Farr-ala dik, mcm sambal tumis biasa jer.. bahan2 kena agak2 ler..jangan lah terlebih belacan.. boleh tgk sini http://cendanakasih.blogspot.com/2010/08/sambal-tumis-udang-petai.html
xpe,pasni try resepi akak plak.
thx ye!