Assalamualaikum. Viral kan kuih ni? sampaikan acuan kuihnya pun kena order dari luar negara. Hahaha...CKak pun sama naik. Nak juga rasa, sedap ke tak?
Kaswi pandan gedik santan leleh dan kaswi pandan gedik.
1 cwn tepung gandum
1 cwn tepung ubi
1cwn gula
1 cwn air pandan( blend 6 helai daun pandan + campurkan sedikit pewarna hijau)
1 sudu air kapur
Campurkan kesemua bhn dan tapis.
Sapukan acuan dgn minyak.
Kukus 10 minit bila air mendidih.
Kukus kelapa parut putih selama 5 minit dan ltk grm.
Utk santan leleh..
1/2 cwn santan kotak..tmbhkan air jadikan 1 1/2 cwn air
Sedikit grm
2 sdb tepung jagung
Campurkan sedikit dan kacau sehingga pekat.
Bolehlah paip ats kaswi..taburkan sedikit bijan yg disangai..
OK, sampai sini dulu.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan