Jumaat, 19 Disember 2008

Ayam Goreng Daun Kari

Ayam Goreng Daun Kari ni adalah hidangan wajib yang kami pesan setiap kali berkunjung ke restoren tomyam di batu 13,Hulu Langat nun.. tapi kat sana dia guna ayam kampung,memang best...

Jom layan jer resepi ni

Bahan-bahan
>ayam-dipotong kecil
>garam
>serbuk kunyit
>rempah kari daging >tepung beras
> daun kari -banyak sikit, baru naik baunya
>bawang besar -dibelah 4
>kacang panjang- dipotong
>cili kering-dipotong


Cara-cara
1.Ayam digaul bersama garam, perasa,serbuk kunyit, serbuk kari dan tepung beras.
2.Goreng ayam tadi
3.Apabila ayam hampir masak, masukkan daun kari, bawang besar, kacang panjang dan cili kering.
4.Goreng hingga ayam tadi garing.
5.Angkat dan toskan. Siap

Ni lauk untuk makan tengahari ni. Asam pedas ikan, ayam goreng daun kari, sambal tempe dan kerabu taugeh

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...