Menu hari ini
Menu hari ini. Sambal tumis telur puyuh, paru goreng kunyit, bendi goreng telur dan sambal belacan mangga. Tapi macam biasa, masak sorang-sorang dan makan sorang-sorang. Hubby balik petang, outstation ke Bentong Pahang. Kalo dh outstation tu, memang balik petanglah jawabnyer....
Sambal belacan mangga ni lama dh nk buat, tp tunggu stok mangga sampai kat pasar borong tu dulu....eemm..sedap, makan dengan ulam pucuk ubi dan pucuk paku... kalo tak pun, dengan ulam pucuk mengkudu segar pun best jugak. Lemak2 pahit jer rasanya. Yang penting, awet muda.

Ulasan
mana nak cari mangga ni waaaa!
hai..salam singgah:)
sedap tu lauk-pauknya terutama telur puyuh tu, fuh lagi pedas lagi sedap.
Fiza-memang ari2 masak mcm ni..kalo 1 atau 2 lauk, mulalah laki aku tarik muka 14
Suziey- thanks sbb sampai sni... meh ler joint akak makan !! takde yg spesel pun..sambal mangga jer ngan ikan kering jer