Bahan-bahan
>*Timun-dipotong memanjang
>*Lobak merah-dipotong memanjang
>*kacang panjang-dipotong pendek
>*kacang panjang-dipotong pendek
>*Cili hijau
>*Cili merah
>*Bawang besar
>Bawang merah-dimayang halus
>Bawang putih-dimayang halus
>Halia-dimayang halus
>Pes cili (cili giling)
>Kacang tanah yang ditumbuk
>Kacang tanah yang ditumbuk
>Biji sawi
>Cuka
>Gula, garam, perasa
Cara-cara
1.Bahan-bahan * direndam sebentar dalam air kapur kemudian basuh dan toskan.
2.Tumis bawang merah, bawang putih dah halia sampai naik bau
3.Masukkan biji sawi. Tumis lagi
4.Masukkan pula pes cili. Goreng hingga cili masak.
4.Masukkan pula pes cili. Goreng hingga cili masak.
5.Kemudian, masukkan air dan cuka. Perasakan dengan gula, garam dan serbuk perasa.
6.Biar mendidih sebentar dan akhir sekali masukkan sayur tadi diikuti dengan kacang tanah. Kacau dan angkat.
6.Biar mendidih sebentar dan akhir sekali masukkan sayur tadi diikuti dengan kacang tanah. Kacau dan angkat.