Jumaat, 9 Julai 2010

Kari Kepala Ikan Jenahak

Salam Jumaat semua.. korang dah masak ker? aku dh ready awal2 lagi, tapi ni baru berpeluang masukkan entri. Alkisahnya laki aku teringin sangat nk pegi memancing kat kolam bayar (sea lion) kat Port Klang nun. Sume dh ready kat dalam kete, tapi last dapat panggilan kerja plak.

Disebabkan nak sangat makan jenahak, beli jerlah kat Pasar Borong nun. Bagi aku lebih baik beli daripada pegi memancing, bukan dijamin dapat pun, menghabiskan duit dan masa jer.. kalo beli mmg sure dapat masak dan makan sedap2...entahlah..tapi bagi peminat pancing, tak kisah habis duit...

Kari Kelapa Ikan Jenahak. Aku letak ler dua tiga ketui isi ikan jenahak untuk anak2. Buat mamak style. Memang sedap kalo cicah ngan lempeng ni..

Sambal berlada telur puyuh. Ada lagi telur puyuh yer..memang banyak kat umah ni...maklumlah dan berkawan ngan tokeh burung puyuh...senang ler nk dapat stok telur.

Togeh goreng. Mesti ada sayur kan..


Ok..cukuplah setakat ini dulu kan...nak rehat ler kejap..lepas ni pikir nk makan apa plak untuk petang...aduh laa...bila nak MC ni??

1 corat coret:

cikmanggis berkata...

salam noorma..cm terliur kat sambal puyuh tu..alahai sedapnya:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...