Khamis, 8 Julai 2010

Black Beauty Chocolate Muffin

Ok ker?? boleh laa... aku takde lah pandai bab-bab baking membaking ni. Selalu jer tak brapa nk jadi. Mana leh lawan cikgu Hana, tokeh Fiza, Izah Muffin dan kengkawan lain yang teror baking...

Untuk makan anak2 petang ni. Semalam masa aku blogwalking si along terpandang cup cake kat blog sapa ntah. Dia kata "eeem...sedapnyer kek, lama mama tak buat kek lawa2" Kononnya kek yang ada aising la tu...


Makan lah dulu cup cake yang takde ising ni yer..nanti kalo mama rajin, mama buat ler hasil keras tangan tu.. hehehe..

BHN A
2 cwn tepung gandum/superfine (aku guna tpg gandum je)
¾ cwn serbuk koko
2st soda bikarbonat
2st b/powder

BHN B
2 cwn gula castor
1 cwn susu cair
1 cwn myk masak @ butter dicairkan
1 cwn air panas suam
1sb emulco
3 biji telur

Cara
Ayak Bhn A, ketepikan
Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan Bhn B dan gaul rata
Bakar 50’-1 jam, suhu 150C, api atas bawah
Guna loyang 8x8

Topping Jimat :
1/2 cwn serbuk koko
1 cwn gula
2 1/2 cwn air (mklang guna susu cair)
1/2 cwn tpg jagung
2sb majerin

Cara
Masuk semua bhn dlm bekas dan masakkan atas dapur ngan api kecil, sentiasa dikacau.

Alamak, liang pori terbuaka luas la plak..takpe..nanti dipakaikan pitera, dah tak nampak ler...wakahkahkah....

1 corat coret:

Suzi berkata...

oklah tu noorma...yg ptg anak2 kita suka.
mak ni memang tak sampai hati kalau anak dah minta...kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...