Khamis, 3 Jun 2010

Sup Ayam & sambal telur puyuh

Setelah sekian lama, akhirnya barulah dapat telur puyuh ni dari kawan Hang Jebat, encik Nizam. Dia ni penternak burung puyuh dan ayam kampung. Semalam dh dapat telur puyuh, lepas ni kami order daging puyuh plak. Pas tu ayam kampung....(sebenarnya aku ni tak makan ayam kampung, sebab dagingnya liat... ayam aku kat kampung dulu semuanya degil2, main dalam becak la, tapi yang best makan ditangan. Manja..sebab tu aku tak makan ayam kampung..teringat kat ayam2 aku dulu...)


Puas makan telur puyuh ni. Kami beli rm5.00, dapat dekat 100 biji telur.Lepas ni macam2 lauk boleh buat dengan telur puyuh ni..

Sup ayam + carot+ kobis bunga & kentang. Untuk Irfan dan Along.




3 corat coret:

izahdaut berkata...

waah kak noorma..mmg dah lengkap la lauk cenggini.murahnya kak rm5 dekat 1oo biji..

Noorma berkata...

Izah-harga member dan pelanggan pertama..gamaknya menyumpah seranah puyuh2 tu..belum bertelo lagi akak dh order telur..

indahhouse berkata...

salam kak noorma,
huwah...saya pun suka telur puyuh. buat sambal camni, abes 20 biji...kikiki.
Hu, kalu dapat daging puyuh yang murah2..bestnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...