Selasa, 29 Jun 2010

Little Germ Dessert

Dah beberapa hari aku teringin sangat nk makan desert ni, sampai termimpi2 ko.. dan semalam aku pergi jugak mencari barang2nyer. Bila sume dh dapat, kelapa muda plak habis..so tangguh ler sampai ke waktu dan ketika ini.

Sedap sangat desert ni (bagi tekak aku ler..) yang pertama kali buat hari tu, aku guna sengkuang biasa jer, tp kali ni guna waterchesnut plak. Memang lagi sedap lah..

Kali ni aku bagi nama little germ plak, sbb aku suka main games Germ Swap kat internet ni..hehehe... Dengan gabungan air kelapa, isi kelapa, waterchessnut dan nagka masak, memang best makan waktu tengahari macam ni...

Resipi asal diberi nama Thap Tim Krob (red rubby dessert) Memang warna asalnya merah macam biji buah delima tu, tp aku jer memandai pegi ubah warna dia.. biar kalerful sikit, kali ni buat warna biru, merah, kuning dan hijau. (alamak, warna biru dh tukar jadi kaler purple plak..ni mesti over expose ni..)


Jom enjoy dessert yang best ni...




Inilah dia rupanyer Waterchesnut tu.. (untuk anak-anak & adik-adik yang tak kenal...)kupas kulitnya dulu yer

5 corat coret:

JaSSNaNi berkata...

salam tuan rumah..

wow... sedap nampak.. wane wani jer.. memang menyelerakan...
nyummmiiiiii...

pernah gak try wat.. that day time kita wat.. tak de stock pewarna merah... so kita wat wane ijo... hehehehe... and kita ganti santan ngan susu sejat tu... sangatttt lahhh sedapnye... hehehe.. (opssss masuk bakul lak) sowiiii.. :D

azian berkata...

Noorma, letak color2 gitu lawa lah...meriah lg....

Deliah's Deli berkata...

salam noorma..lawanyer...n tntu sedap mkn sejuk2..bt buka pose sure mkn bmangkuk2 :)

Chempaka Aziz berkata...

wah...lepas ni leh le pakai germ bergemerlapan mcm ni...

aku pun baru beli waterchesnut tu,tp lum buat lagi.mmg kalau guna yg ni lagi manis.

Lovely Kitchen berkata...

terliur nih!!!! pos lah semangkuk kasi yang color2 cantik tu ek...he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...