Selasa, 22 Jun 2010

Bubur Pulut Itam

Juadah minum petang hari ini, masak bubur la plak. Kat rumah ni kalo masak bubur, agak kureng sikit sambutannya. Tapi takkan nk ikut tekak diorang jer kan. Tapi takpe, masak bubur banyak pun tak rugi, boleh bagi kat jiran2 tetangga.


Bubur pulut itam ni, kalo letak durian lagi terangkat. Tapi lupa plak nk letak durian tu. Takpelah... macam ni pon sodap.





p/s: Ingat nk pegi pasar tani la kejap lagi.Nk beli pokok 'Gerode'. Hari tu dh beli sepokok, tak lama lepas tu mati la plak. Laki aku kata makan di binatang2 halus spt semut dll. Pokok ni mmg elok kalo ada baby kecik. Menghalau benda2 tak baik la... (ni bukan aku cakap yer..orang tua2 yang cakap)
inilah dia pokok gerode

3 corat coret:

JaSSNaNi berkata...

salam tuan rumah... :D

sedapnyeeeeeeeee bubur pulut itam... wow.. letak durian lagi terangkat beb... hmmmm.. dah cukup sedap nampak menu ni.. nyummyyyy,,,

psttt.. nanti dah beli pokok GERODE tu.. tunjuk pokok tu kat sini tau.. senang nak cari lak lepas ni.. tuk kebaikan tu.. hehehe... :D

JaSSNaNi berkata...

psttttttttttt... tuan rumah..

ape tajuk lagi yg tema your blog ni yer.. sedappp and lirik dia nice.. kalau sudi.. bagi tau tajuk and nama kumpulannye ye.. :D

Datin El berkata...

salam noorma

aduss..fav akak ni..sedapppppppppnye
bak semangkuk..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...