Rabu, 4 Februari 2009

Roti Pita lagi....

Skang ni dh tau buat roti pita, so kalo teringin jer nk makan, tak payah dh beli kat kedai atau pasar malam, buat jer sendiri, tak sampai sejam pun, siap la....
Kalo malas sangat takde inti apa nk letak, goreng jer nugget dan potong kecik2, gaul dengan sos dan mayonis, sumbat kat dalam tu...dh boleh makan...senang dan cepat.

Kali ni intinya aku marinated daging ayam yang dicincang, bersama dengan english herb. Perap sekejap lepas tu masak....

Fuh, kenyang kami anak beranak makan petang ni....

Sapa yg belum mencuba tu, cepatlah buat..senang jer .....

3 corat coret:

KakChik berkata...

Wah bestnya... jelesnya kakchik tengok. KakChik belum cuba buat sendiri lagi roti pita ni. Yang sebelum ni buat pakai yg ready made dari supermarket.

Nampak macam gebu je roti yg Noorma buat tu, ni esok atau lusa ingat nak cuba buat sendiri.

Rafizah Nordin berkata...

gebu dah roti pita mu itew,cancel je la nak beli BM tu, heeee

noorma berkata...

KAK CHIK- resepi ni saya tambah bread softner dan bread improver. Tambah sikit minyak masak. Cubalah kak chik..gebu dan lembut jer...

FIZA-Bm tu masih dalam wish list..tk leh cancel..sebabnya nk buat roti lain2 lagi...senang gak kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...