Bahan-bahan
-100 gm mentega
-100 gm gula ising
-3 biji telur (ambil 2 kuning dan 3 putih)
-200 gm tepung naik sendiri
-2 sudu makan susu cair
-1 camca teh asen vanilla serbuk koko (ikut suka)
Cara:
-Pukul mentega dan gula ising hingga betul-betul kembang.
-Kemudian, masukkan telur sebiji deni sebiji dan diikuti dengan asen vanilla dan susu. Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
-Teruskan memukul adunan dengan perlahan untuk seketika sehingga benar-benar sebati.
-Bahagikan adunan kepada dua bahagian yang dimasukkan ke dalam bekas berasingan. Satu bahagian ditambah dengan serbuk koko.
-Sediakan acuan loyang yang telah digriskan terlebih dahulu dengan dedikit mentega.
-Sudukan adunan ke dalam loyang dari kedua-dua bahagian secara berselang-seli sehingga kelihatan berbelang.
-Bakar adunan selama 20 hingga 30 minit dengan suhu 180 C.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan