Sabtu, 27 November 2010

Bestnyer !!

Salam semua..jumpa lagi yer.. macam yang aku cakap pagi tadi, hari ni takde mood nk masak2 nasi dan segala jenis lauk. Hari ni merehatkan badan. Dari pagi sampai malam, semua makanan dibeli. Jebat sponsor...hehehe...

Dah lama tak makan yong tau foo ni. Hari ni ada pasar malam, so boleh la beli. Slalu/suka beli kat Kak Norizan ni (orang Taman Sri Nanding, Hulu Langat)...

Kalo balik umah, aku mesti tambahkan lagi kacang dalam kuah yong tau foo ni..kasi lagi kick..


 

Dan....inilah benda yang aku paling teringin nk makan. Apam Balik Pulut Hitam. Pernah dengar dan baca posting rakan2, tp tak pernah jumpa lagi (mmg banyak orang jual, tp aku jer yang jarang merayap ke pasar malam.. yelah..aku kan dok umah jer.). 
Hari ni masa jalan2 tadi, singgah jap kat gerai adik yang jual kuih ni. Cadang nk beli kuih koci pulut itam, tp ternampak plak apam balik yang lain dr yang biasa. Ada 3 jenis, bertabur dengan coklat rice dan lain2.. so aku pilih yg pulut itam ni. Satu rm3.50

Sedapnyer.. ada pulut itam, kelapa parut putih, jagung dan gula..banyak plak diletaknya. Kiranya puas lah makan...Buat sendiri plak lepas ni..tgk mcam mana, sama tak dengan yang beli ni?? hehehe....


Ceritaku: Skang ni musim ujan. Bila dh bercadang nk ke Maha, langit mula gelap..pastu mencurah2 ujan.. kita dengan anak kecik ni payah la nk jalan time ujan2 cenggini... huhuhu..frustnyer... cubaan kali kedua yang gagal.. Esok ada convocation day utk tadika Irfan. Bestnyer bila Jebat cuti...

6 corat coret:

Cikmin berkata...

norizan ni laki dia owner kilang hikmah food,encik zainol, tak silap aku lah...aku amik barang ytfoo kat kilang dia lah..cuma kuah je aku buat sendiri.. :P

Noorma Ismail berkata...

ooo...yer ke cikMin..idak ler tau..aku kenal pun sbb satu taman, kenduri kahwin anak dia 3 hari 3 malam wooo...kenyang sume orang 1 taman.. mmg grand la kendurinyer..

cikmanggis berkata...

selalu jugak makan apam balik pulut hitam ni tapi kena pi Beranang baru jumpa..jauh ..2 kali tol semata mata nak makan apam pulut hitam hehe

zmah berkata...

Bestnya....kalau dapat makanan ini hari-hari pasti membesar body ini.

Siti berkata...

oo nila rupa apam balik pulut itam...huhu ramai sgt2 org yg maha tu..sempat lalu je...tak jadi nak turun...kesesakan parking sungguh..

zarina berkata...

apam balik ko lagi mabeles dari apam balik aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...