Jumaat, 12 November 2010

Asam Podeh

Hari Jumaat, awal subuh lagi dh ujan... bestnyer (kalo dapat tido) tp yang tak bestnya, tetap kena bangun macam biasa. Irfan merengek2 dan nangis takmo pegi tadika.

Masak awal sikit ari ni. Sebab tengahari ni nk ke KL...jalan2, ronda2 ngan anak2.  Harap2 tak ujan la lah..sbb aku takleh drive dalam ujan...rabun daaa....


Sejak dua menjak ni, suka plak buat asam pedas. Kebetulan, rempah kari ikan plak dh finish kat umah ni. Nk buat masak lemak cili padi, kang budak2 tu tak suka makan, hanya Jebat jer yang suka lauk kuning2 cenggitu.Aku?? apa2 pun boleh, janji boleh isi perut.. tak banyak kisah..

1 corat coret:

cikmar berkata...

awalnyee akak masak...pagi2 lg dah boleh ngadap lauk best ni.nasib baik dah kenyang mkn nasi lemak td klu tak mesti terus cari resepi ni..hehe...kt sini pun hujan dr pagi..tpaksa jugak bangun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...