Sabtu, 17 April 2010

Roti Sosej

Salam semua............

dah lama tak meroti, dan dh lama jugak ler BM tu cuti dan makan gaji buta..he.he.... Hari ni macam malas jer nk makan nasi, Hang Jebat aku pun tak brapa lalu nk makan nasi...bukan demam atau sakit, tapi sakit tang poket. Semalam kete dia makan duit dekat seribu..itu ler..gatal bawak kete g keje... dia masuk estet mana entah, sampai bocor minyak petrol..cepat2 pegi hantar kedai.... bila dh sampai kedai, apa lagi...cina tu pun check ler satu kete...dan satu kete dh tahap ICU...he,.he.... kena tukar tayar, ganti minyak itam dll.....emmm....kesian.... (kat sapa? laki aku ke kete? wakahkahkah...)




Bila dapat tau mama nk buat roti sosej, anak2 dh tak sabar nk makan, lebih2 lagi si Irfan, kecoh kejap-kejap tanya dh masak ke belum... mmg dh lama dia tak makan.


Resepi roti ni macam biasa lah yer...takde apa2 yang special pun, tapi tetap lembut dan gebu. Aku main campak2 jer dalam breadmaker tu, malas nk timbang, bukan expert ker apa ker...tp tawakal jer..kalo jadi tu bagus ler...kalo tak jadi, sendiri mau ingat laaa....

ni roti biasa, takde inti kat dalam, saja buat untuk cicah ngan kari. Kalau takpun, cicah ngan air milo pon sodap !!!!


possing dulu sebelum kena bako..he,he....

yg bulat tu ala2 pizza gitu, sapu ngan sos speghetti, letak sosej sikit dan pancut dengan sos cili dan mayonis. Oleh kerana mozzarella cheese dh balik ke kedai, aku letak jer slice cheese...abih citer...





p/s: Buat kawanku Puyah kat Putrajaya, kalo nk share tip's2 meroti ni, meh ler datang umah... tapi kalo lambat, aku tak jamin ler roti ni ada ke tak lagi...

1 corat coret:

kakchik berkata...

kakchik terliur semuanya tapi paling kakchik suka yg roti biasa tu. mak aiii... gebunyaaaaaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...