Ahad, 25 April 2010

Pandan Tau Hu Far

Salam semua...

Cuaca petang ini di Puncak Jalil, sejuk dan berangin jer.. berdentum sana sini..agaknyer kejap lagi ujan ler tu...Dh plan nk pegi pasar malam, tadi dh nk ujan ni, cancel ler sume plan.. nk order pizza pun terbantut. Sian plak kat budak delivery tu anto pizza ujan2 gini. Basah kuyup kang demam plak... (tapi kalo bangsa lain, diorang suka order pizza time ujan..mmg takde belas kasihan langsung !!! )

So meh kita layan Tau Hu Far perisa pandan ni... sedap dimakan panas ataupun sejuk. Resipi sama jer, cari under tag dessert. Yang ni aku cuma tambah daun pandan masa blender kacang soya tu. Tambah sikit pewarna hijau.

Yang ni dimakan dengan air gula merah

Close up sikit !!! yang ni plak versi gula putih




3 corat coret:

miloicekaw1119 berkata...

meleleh air liur..
sedapnye..

Noorma berkata...

milo ice kaw - meh ler datang umah..ada banyak lagi tu..he,he,,

indahhouse berkata...

salam kak noorma,
cantiknya tau fu fah kak. saya blom penah try buat lagi. fikir susah...hikhik. sedap tu! saya suka makan yg panas2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...