Ahad, 11 April 2010

Bahulu Batik Mekar Kukus

Yeeehaaa... akhirnya tercapai jugak hasrat nk buat bahulu kukus ni.. Pagi ni bangun macam biasa walaupun hari minggu sbb Hang Jebat cuti. So nk masak special sikit.. pagi2 siapkan breakfast,lepas tu cepat2 masak untuk lunch. Siap masak, naik atas mandi kejap...lepas mandi, masuk dapur balik buat bahulu kukus ni.. syukur takde sebarang gangguan sbb anak2 tolong papa diorang basuh kete.. si kecik plak tido...

Anak2 cakap macam eskrem moo. Sbb ada warna coklat dan putih... takpelah..janji sedap makan... resipi kat sini yer.....

Ni plak perisa stoberi. Pun sedap.. kalo dibiarkan depan mata, mmg sekejap jer licin... simpan untuk minum petang laaa....


Ada sikit lebih2 adunan tu, letak plak dengan warna biru... tp warna biru tu yg lenyap dalam perut along dan abang dulu...berebut nk bahulu biru...



P/s: Demam dan asma aku dh baik..kalo badan dh ok, macam biasalah..mana boleh duduk diam kan....




2 corat coret:

azian berkata...

Salam Noorma, pernah try buat sekali tapi jadi hidangan tong sampah.... tak mekar mcm Noorma punya....huhuhu

Noorma berkata...

akak, petua nk mekar berkembang, saya pukul putih telur sampai jadi meringue dulu. lepas tu baru masuk bahan lain..tepung last sekali.. . ha..lagi satu tips, telur tu jangan amik terus dr dlam esbox, biarkan pada suhu bilik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...