Ahad, 18 April 2010

Masalodeh

Minum petang hari ini, buat masalodeh la plak... bangun pagi tadi, dok memikir nk masak apa untuk minum petang...tetiba teringat plak kat kawan facebook (Siti Suhaida) yang buat masalodeh ni minggu lepas... teringin la plak... kalo nk beli, macam malas ler plak nk menunggu orang tu datang...kalo ujan, lagilah tipis harapan.... so baik ler buat sendiri....puas hati dan puas makan....

Resepi dh ada kat kabinet tuh..bawah tag 'masakan india' kali ni campur cili kering dan cili hijau. Tambah plak ngan jintan manis, kasi power sikit... tp daun kari takde (sbb pokok kari aku dh rebah menyembah bumi...huhuhuhu..kes Hang Jebat aku ler..dengan projek ikan tilapia dia..habis pokok kari mati...)




alamak, anak2 mcm takde mood jer nk makan..pedas kot...nampak gayanyer aku sorang jer lah yg kena perabiskan......


2 corat coret:

azian berkata...

ayo yo... ini menachi banyak rajin....bak seketul...fav akak tu....

mummy Ayda berkata...

mummy pon suka juga, selalu beli je..... sedap ni, nak cuba buat lah, mummy copy ye, TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...