Selasa, 27 April 2010

Cucur Udang

Juadah minum petang hari ini, cucur udang. Minggu lepas masa balik Melaka, terlupa plak nk singgah di Alor Gajah untuk beli sos cucur udang...so terpaksa lah buat sendiri...

Resipi sos cili ni amik dr umah kak Ina KL. Hari tu ada terbaca entri kak Ina pasal popia goreng.. cari ler kat sana yer..tp sebelum tu bagi salam dulu kat Kak Ina KL.. jangan main terjah jer tauuu...






Udang tersorok kat dalam cucur tu. Sebabnyer? nanti anak2 dok umpil keluar udang tu dulu, pas tu takmo makan cucurnyer...kalo buat mcm ni, serupa ler mcm treasure hunt...wakahkahkah....

2 corat coret:

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

alamak Noorma.. kRina pun dah lama tak pergi ngan beli sos cucur udang tu..kat pekan alor gajah tu kan?

memang tip-top kan. nebor mak sedara tu..

kalau makan kat situ kena pergi cepat, kalau tak gigit jari ler menunggu..

Noorma berkata...

Kak Rina- yer kak, cucur udang kat situ memang best, lagi satu saya suka makan pulut panggang, kat simpang 4 tu, depan masjid..mmg tip top ler pulut panggang budak bujang tu.. selain tu ada bahulu kemboja,

saya dh 15 tahun dok makan bahulu tu..hehehe

kalo balik Melaka, agenda membeli pulut panggang tu adalah perkara WAJIB...tp minggu lepas boleh terlupa plak, sbb dh penat sangat, tertido dalam kete, hubby plak asyik ingat nk cepat sampai KL jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...