Sweet Corn
Selau beli jagung kukus kat luar/pasar malam, tapi tak pernah buat sendiri. Hari tuh, masa g Hero terpandanglah biji jagung ni. Oh, agaknya benda nilah yang buat corn in cup tu yer. Aku pun belilah...
Balik rumah dan kukus, letaklah mentega dan garam. Kalo ikut respi Hana tu dia letak susu pekat manis, so aku pun letak ler..dan ngap


eee...apasal tak sedap? bukan pasal resepi atau bahan-bahan yang aku letak dalam tu, tapi biji jagung ni rasanya tak sedap lah. Masa gigit tu boleh terasa lapisan keras kulit jagung ni. Isinya pun dh tak manis. Harapkan nama jer 'Sweet corn' konon. Tapi rasa hampeh!
..inilah akibat pemalas, kalo beli jagung tongkol dan balik rumah kutil sebiji-sebiji isi jagungnya kan boleh makan dengan sedap. Tak payah merungut. Inilah pengajarannya. Jangan ambil jalan mudah!


Ulasan
a'way mcm janji lak kite hari ni erk...tp kite wat bubur jagung...mmg beli jagung tongkol kat pasar malam aritu, 7 tongkol RM4,murahlah kan...