Sabtu, 20 Disember 2008

Sup telur puyuh bersayur

Semalam pegi pasar, hubby beli telur puyuh ni, kononnya nk rebus dan buat sambal tumis. Dia beli banyak, so aku ambik sikit dan buat sup untuk budak2 ni. Diorang ni kalo takde sup, memang tak selera nk makan. Sian la plak....

Bahan-bahan
>telur puyuh-direbus dahulu dan dibuang kulit
>bawang merah-dihiris
>bawang putih-diketuk
>karot, jagung muda, bunga kobis
>kobis panjang
>cendawan
>udang hidup
>serbuk lada sulah
>garam, perasa
>air secukupnya

Cara-cara
1.Panaskan minyak.Tumis bwang merah dan bawang putih bersama serbuk lada sulah.
2.Masukkan air. Tunggu hingga mendidih
3.Masukkan sume bahan-bahan lain. Biar mendidih sekali lagi
4.Letak garam dan serbuk perasa
5.Siap...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...