Bahan-bahan
>nangka muda-dipotong dan direbus sampai empuk
>cili padi
>kunyit hidup
>santan
>ikan masin (yg bertulang lagi sedap)
>garam, perasa
>daun kunyit-jika suka
>asam keping
Cara-cara
1.Cili padi dan kunyit ditumbuk hingga lumat.
2.Kemudian, masukkan ke dalam periuk bersama ikan masin. Masukkan sedikit air dan rebus sebentar.
3.Masukkan santan diikuti dengan nangka muda yang direbus tadi.
4.Kalau belum masin, tambah garam dan serbuk perasa
5.Masukkan daun kunyit jika suka.
6.Biar mendidih, dan bolehlah diangkat
>nangka muda-dipotong dan direbus sampai empuk
>cili padi
>kunyit hidup
>santan
>ikan masin (yg bertulang lagi sedap)
>garam, perasa
>daun kunyit-jika suka
>asam keping
Cara-cara
1.Cili padi dan kunyit ditumbuk hingga lumat.
2.Kemudian, masukkan ke dalam periuk bersama ikan masin. Masukkan sedikit air dan rebus sebentar.
3.Masukkan santan diikuti dengan nangka muda yang direbus tadi.
4.Kalau belum masin, tambah garam dan serbuk perasa
5.Masukkan daun kunyit jika suka.
6.Biar mendidih, dan bolehlah diangkat
Tiada ulasan:
Catat Ulasan