Rabu, 24 Disember 2008

A Gift From Hubby

Minggu lepas, masa g jalan2 kat Jusco, aku berkenan kat non stik pan, belek punya belek aku letak balik, bukan apa, satu kuali jer dekat rm100.00, huh..kang lari plak budget aku bulan ni.

Baru jap tadi, hubby aku balik, aku tengok dia senyum jer dari jauh. Pas tu dia tanya dh masak ke belum, aku kata dah. Aku jengok dalam bakul motor dia, ada plastik. Dia kata dalam plastik tu buku pancing dia (hubby aku memang beli majalah pancing setiap bulan) Aku diam jer lah, tapi aku tengok ada benda lain selain majalah pancing tu. Aku pegi dekat, dan tengok dalam bungkusan tu ada benda yang aku nak ni.... yeah! yeah!

Al kisah bermula semalam, aku nk masak tosai, guna kuali leper biasa tu....aduhai...melekat, sampai takleh nk masak. Aku pun apa lagi, membebel lah. Lastly aku simpan balik adunan tosai tu dalam esbox. (adunan tosai yang aku buat semalam tu aku lebihkan kacang ulunthu, terlebih masam sikit, sbb tu melekat)
Agaknya sebab tulah hubby aku beli non stik pan ni kot. Tak nak aku membebel setiap kali buat kuih dadar, lempeng atau tosai. Apapun thanks abang! !
Inilah non stik pan yang aku idam-idamkan. Jenama tefal. Selalu tengok dalam Asian Food Channel, ada kuali green pan, tapi kalo nk order, kena dalam Singapore Dollar, dan bila aku convert balik dalam rm, dekat rm 160.00. Yang Tefal ni baru rm89.90.

Ni plak kuali empat segi. Jenama Bon Chef. Entah apa ler sebab dia beli benda ni pun aku tak tau. Sebab bentuknya segiempat kot. Kualinya bersegi-segi kat permukaan tu. Tulis kat situ untuk grill. Oh..agaknya gril daging la kot!! Yang ni plak murah sikit dr Tefal tu, harganya rm79.90


3 corat coret:

are berkata...

sukernyer kl dpt dua2 kuali tuh...

Noorma berkata...

are-tentulah suka..kalo nk beli dengan duit sendiri, berfikir dua tiga kali jugak

Haniff berkata...

wah untung akak dpt suami memahami yerk ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...