Apple Puff
Akhirnya, dapat jugak aku beli pastri puff jenama kawan ni..selama ni dia tak nk 'kawan' ngan aku rupanya. Selalu jugak ronda2 kat supermarket, tp tak pernah berjumpa. Kat tesco & jusco memang takde, ni pun jumpa kat Giant, masa g beli kulit popia. Saiznya pun kecik jer, ada 10 keping kat dalam tu.
Kalau kat Yen Bakery tu, dia jual satu roll besar, harga plak rm 15.00. Mak aiiii..banyak beno, memang tak terabish.... kalo untuk buat party boleh ler beli.
Ok...projek pertama dengan kulit pastri ni. Apple Puff Sedapnya, sampai si kecik ni dapat makan sikit jer, mintak lagi dh takde, takpe esok mama buat lagi yer. Lepas ni boleh la beli pastri dr Yen Bakery tu plak.

Bahan-bahan
>pastri puff
>apple merah-dibuang kulit dan dipotong dadu
>gula perang
>serbuk kulit kayu manis
>sedikit butter
>kuning telur-untuk disapu di atas pastri
Cara-cara
1.Epal,gula perang & butter dimasukkan dalam periuk. Tambah sedikit air dan masak hingga epal lembut. Sejukkan sebentar.
2.Ambil sekeping pastri puff dan letakkan inti epal tadi diatasnya. Sapukan kuning telur di bahagian tepi dan lipat dua.
3.Tekan dengan garfu dibahagian tepi puff (agar puff tidak terbuka masa bakar nanti)
4.Sapukan dengan telur untuk mendapatkan puff yang cantik dan berkilat
2.Bakar dalam suhu 180C selama 25-30 minit.



Ulasan
Hahaha!
Hasrina- ala seri, ko datang jer umah aku, gerenti aku jamu ko dengan makanan2 lazat, he,he,he