Rabu, 24 Disember 2008

Daging Masak Merah

Lauk untuk dinner malam ni. Daging Masak Merah. Hari tu makan kat kedai tomyam, tak puas la..so hari ni masak sendiri plak. Makan dengan omallet udang.


Bahan-bahan
~daging-direbus dahulu, kemudian potong nipis
~bawang putih-ditumbuk kasar
~bawang merah-dipotong bulat
~cili merah, cili hijau, cili padi-dipotong
~cili kisar
~sos tiram
~sos tomato
~sos cili
~garam, perasa


Cara-cara
1.Tumis bawang putih hingga naik bau.
2.Masukkan cili kisar-goreng hingga masak/pecah minyak
3.Masukkan sume jenis sos diikuti dengan daging yang direbus tadi
4.Tambah sedikit air. Tutup seketika
5.Masukkan bawang besar yang dihiris bulat dan cili merah, cili hijau dan cili padi jika suka
6.Tabur dengan bawang goreng, daun sup & daun bawang.
7.Siap


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...