Rabu, 9 Februari 2011

Chicken Chop

Salam... 2 hari agak bizi sikit. Semalam demam kura2 sikit (hahaha) sib baik hari ni dh ok. Dan hari ni plak siapkan tempahan coklat. Sib baiklah my Jebat balik cepat dan boleh jaga Ryan toncet (errm..nama jer jaga, sebenarnya si Along yang jaga. Bang Jebat elok ler zzzzzzz atas sofa)

Dan...makan malam ni ala western la plak. Malas plak nk angkut anak2 pi makan kat kedai.Buat sendiri la, memandangkan peha ayam untuk buat chicken chop tu masih ada.

Macam biasa, ayam diperap dengan lada hitam, garam dan serbuk megi cukup rasa. Lepas tu bako (atas arang yer...bukan dalam oben) Untuk kuahnya plak, guna mushroom soup dari Kimball jer..kesukaan keluarga. Senang dan sedap.

Ni dari pinggan aku. Setengah jer... diet ler.. kentang dan karot tu sekadar hiasan, tak makan. Lepas snap gambar, bagi kat Along. Kuah pun tak makan. Ambik ayam ngan brocoli jer.... hahaha..padan muka...tu ler..nk diet lagi !!!
Ayam disajikan dengan grill vege dan brocoli celur. Malas plak nk buat kentang putar dan rakan seangkatan yang lain (coleslaw ler tu)

Makan dengan sos tartar pun sodap !!!


*** Mulai sekarang, korang tak berpeluanglah tengok entri pasal kek, roti, muffin dan kuih-muih sbb aku tengah diet giler2 ni..takleh makan semua makanan berkarbohidrat dan gula. Tunggu ler bila aku dapat badan macam Erra Fazira nanti, baru ler ada entri kuih2 tu balik...wakahkahkah.....


Ok...sampai sini dulu....cayang korunk!!!

8 corat coret:

Mas berkata...

kak norma..kita kongsi 2 la chicken chop tu...sedapp nmpk..he..he..

Nieza berkata...

perghh memang terliur...kalau saya nengok ni lupa jap bab diet tu...haha

anymz berkata...

wah..lupa kan lah diet miet tu norma..makan jap esok diet balik.kekeke

cikmanggis berkata...

demam kura kura ya hehe.Satu idea yg bagus ni .Cepat dan sedap.Cm pun nak OOONNN diet jugak la..hehe.

Kak Rose berkata...

wah diet kaw2 punya... dah brapa kg gonedown? mesti banyak kan? kepochi je nak tau. jeles sebenarnya!

NiezaMan berkata...

selamat berdiet..

Pak Shake berkata...

jemput la kami datang makan... duit dah habis nie... hahahaa

zarina berkata...

kitaorang baru je makan chicken chop ni harituh..keluar pulak kat sini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...