Sabtu, 11 Disember 2010

Seafood Carbonara

Salam Sabtu. Pening menonong dah kepala ni. Tak cukup tido. Si Rayyan demam. Dah 2 hari dan 2 kali pegi klinik. Malam tadi, badannya panas betul. Letak air kat kepala sekejap jer kering. Dah masukkan ubat peluru (terpaksa, sbb dia akan muntahkan balik ubat makan yang diberi doktor) Kata Jebat sampai pukul 7 ni kalo demamnya tak surut jugak, akan dibawa ke Pantai Medical Centre. Jenuh laaa...dah suruh siapkan beg dan apa yang patut.

Suruh tido dalam buai pun takmo. Nak dukung..last2 tido sambil duduk ngan papa dia atas sofa. Pagi tadi..... alhamdulilah dh kurang sikit. Sampai sekarang masih tido. Aku rasa badannya, dah ada kurang...syukur...kalo tidak, habislah rancangan nk bercuti minggu depan.


Siaran ulangan...siaran ulangan...seronok plak makan pasta sejak dua menjak ni.. Hari ni layan seafood carbonara plak. Resipi diambil dari blog Chef Kamarul, under western food. Korang google lah yer... Kat sini dh tepek respinya.

Ingredients
1 packet spaghetti
2 cloves chopped red onion
4 cloves chopped gralic
300 gm of mixed seafood (squid, prawn, mussel or fish fillet)
Mix herbs
bay leaves
100 grams Parmesan Cheese
1cup of cream
2 tablespoon of flour
2 cup stock (chicken or fish)
1 tbsp butter
1 tsp chopped pasly
A pinch of salt

Method:
Cook the pasta according to the packet instruction.
Saute the red onion and garlic using butter.
Add in the bay leaves, mix herbs, flour and stock.
After that, add the seafood
Next the parmesan cheese and krim let it simmer for 10 minutes.
Add in the freshly chopped pasly. Done!
Served with spaghetti. Wala!


Hari ni cadannya nk beli baju dan kasut sekolah anak2...tp Hari Sabtu ler plak (Hari Tanpa Beg Plastik) eee,,,leceh ler bila beli brang takde beg plastik.. so tangguh ler dulu !!

1 corat coret:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...