Isnin, 6 Disember 2010

Chocolate for Rick

Slamat Petang semua. Tengahari tadi takde letrik kat rumah ni..ala..biasa laa..aku mmg dh jangka, tiap2 tahun dalam bulan 12 cenggini GERENTI takde letrik punya dalam sehari (perkataan Gerenti tu ada maknanya yer...) kahkahkah....

Bila Jebat sampai jer umah, jiran baru sebelah rumah terus ajak pegi makan kenduri kahwin dia malam ni. "jangan risau bang, makanan semua halal, orang melayu masak!" hehehe... Rick ni orang Kelantan, so mungkin dh biasa makan masakan melayu sampai kenduri kahwin pun amik katering melayu.

Alamak..nk bagi hadiah apa ek? si Jebat tgh sibuk uruskan generator dia tu... emm... apa lagi, buat coklat ler.. sesuatu yang manis dan membahagiakan !!

Sibuk jer anak2 aku dok mengeneng coklat ni. Padahal coklat mmg berlambak kat atas meja tu. Nk bagi hadiah kat teacher ke Mama? tanya Irfan. "Ish ko ni, kan cuti sekolah ni, cikgu mana plak? " merepek jer... sikit-sikit mesti nk bagi kat cikgu dia.

Isi kandungan dalam kotak tu. Ada 35 ketui coklat. Cuma ada 3 perisa jer; oren, mangga dan stoberi. Stok lain2 dh abis huhuhu... malang sungguh coklat ari ni.. ditambah plak dengan mood malas aku yang sentiasa melekat tak kira masa...adoi laaa....

Untuk Rick (tokeh handphone)..semoga berbahagia !!! in kantonis/mandarin cakap apa yer?? @#$@#*&&^^^% [sbb tu aku tak tulis apa2 kat coklat tu, takkan Selamat Pengantin Baru kot !!]


Ceritaku: sambung kesah atas tadi; Ala..bukan korang tak tau, bulan 12 ni bulan dapat bonus, selagi tak dapat bonus, sure ada black out atau meletop sana sini. Aku dh 12 tahun melaluinya. Sbb tu rumah kami dh stanby dengan generator...agh..lantak ler takde letrik..

1 corat coret:

Siti berkata...

cantikla choc akak...ada byk warna n bentuk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...