Sabtu, 18 Disember 2010

Lempeng cicah Sambal Sardin

Salam Sabtu buat semua. Breakfast hari ni, request by Jebat, dah tentulah paberet dia, lempeng dan sambal sardin. Sebenarnya bangun pagi tadi dh buntu tak tau nak masak apa, dan bila Jebat bagi suggestion, terus ler buat. Kenyang sampai tengahari kot... so..hari ni dapur cuti setengah hari lagi. Nak pegi jenjalan lagi.


Ekceli ni bukan ler lempeng sangat pun. Aku kisarkan tepung gandum, bersama sedikit nasi, susu cair dan santan. Pastu tambah gula dan garam sikit. Ada macam rasa2 masam pun ada...lebih kurang mcm serabai pun ada. Tapi dadarkan macam biasa. Kali ni tak letak telur..sbb nk jimat telur..hehe


Ok...sampai sini dulu.

5 corat coret:

Anna Qawina berkata...

huhu..sedapni...telur mahal kan? kalau buat kek yg guna banyak telur tu takot je tak jadi..rugi telur..hehe

Noorma Ismail berkata...

Ye betul...tambah plak telur double A yang besar tu..sayang nk guna...hehe...

geraugebang berkata...

Aslm,
Cik Norma, cik Norma...boleh saya pinjam dapur ? he he he...Lempeng? Tidakkah kau tahu lempeng itu kegemaraanku? Sedapppp

HomeKreation berkata...

Salam Noorma. Adei.... memalam tengok lempeng dgn sadin, rasa cam nak gi buat sekarang lak.

Mrs & Miss Vanilla berkata...

Noorma,

Akak sekeluarga pun peberet tau lempeng cicah sardin. Kekadang kalau dah malas sgt, balun roti je cicah sardin pun jalan jgk... nak2 hujan2 ni... sodap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...