Rabu, 8 Disember 2010

Hidangan untuk kawan-kawan

Salam semua...hari ni ada kawan datang rumah. So masak ler sikit. Ini jer yang sempat disiapkan. Harap kawan2 kenyang makan. Untuk Zarina, time kasih sbb belikan barang2 kek tu.

Pecal- dh lama tak buat kat rumah ni. Pada mulanya jenuh gak dok memikir nk masak sayur apa, takkan sayur campur kot... pastu jalan2 kat blog kengkawan, tengok plak pecal..waah...tak lama tak buat pecal ni..terus teringin nk makan. So hari ni dapat makan ngan kawan2.

Asam Pedas Ikan Patin- selalu tu ikan patin aku buat gulai tempoyak, tapi semalam kawan aku Siti Suhaida datang rumah, katanya nk beli ikan patin. Dia suka beno makan asam pedas ikan patin. Kata suami dia "ek eleh korang ni, tau ler orang Perak, asyik makan gulai tempoyak jer..cuba masak asam pedas, lagi sedap".
So hari ni menyahut cabaran Mr. Hafiz, buat asam pedas patin.. waaa...mmg betul la...sedap...

Hidangan nasi hari ini, NASI DAGING. Ni sesi ulang tayang. Hari tu dh buat, dan rasa sedap, kali ni nk share plak dengan kengkawan.

Kawan baik nasi daging ni mestilah air asam. Kalo takde, tak power lah.

Hidangan pencuci mulut - kek coklat kukus. Ikut respi kak Ummi. Nanti aku upload respinya yer..

Puding Marble yang dah tak nampak marble nya.

Buat sorang lagi kawan (Nafisah) yang tak dapat datang, jamu mata jer lah yer..Minggu depan aku masak lagi..hehehe...

3 corat coret:

azian berkata...

Wah rajin Noorma jamu kwn2 ...psst..psst...pecal tu....sedap nampak!

zarina berkata...

pecal memang sedap :)

Chempaka Aziz berkata...

mak oii...sodap tul.bab nasi dging tu mmg cair tgok air asam tu...haha, buat gak patin masak asam ek...patin ko ari 2 ekor dh masak tempoyak.smpai bangi je, kakak aku dh nak masakkan.mmg ikan ko best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...