Sabtu, 28 Mei 2011

Roti Tuna

Slamat Pagi.. best hari ni sbb my Jebat coti..yeah... tp hari ni kami breakfast biasa-biasa jerk. Takde mood nk masak berbagai. Entah laaa... malas !!

Jadinya, cuma buat roti tuna ni jerk. Senang dan sedap. Anak-anak sekali hadap jerk

Macam mana nk buat roti ni? first sekali korang kena beli burger bun dan tuna chili (dalam tin tu..brand ada macam2, Ayam Brand, TC Boy, dll) Tp kalo korang nk guna perasa lain spt mayonis pun ok gak. Kalo nk guna sardin pun bleh.

Dah siap sume tu, roti bun dipotong/kerat dua. Opsss.. ingat, jangan beli roti bun gardenia/Hi-5 sbb rotinya dah dibelah terlebih dahulu. So takleh la nk buat roti ni.. pilih roti bun yang seketui2 tu.. balik rumah, kerat 2 yer.. Pastu toreh sedikit permukaan yang dibelah tadi, agar jadi macam poket kat roti tu..

Ok... bukak tin tuna tu. Kalo suka boleh tambah mayonis, dll.

Pastu masukkan inti tuna tadi ke dalam poket roti tu.Buat sampai habis semua roti.

Ambil sebijik telur, pukul sedikit. Panaskan kuali. Letak sedikit butter/marjerin/minyak
Celup bahagian yang disumbat tuna tadi pada telur. Goreng hingga masak.
Siap !! Senang kan !!!


Disebabkan aku tak makan roti, so buat 4 bijik jer..dan dapatlah 8. Diorang makan ler.. Aku? tak makan..... minum air jerk !!!



1 corat coret:

farae al-farafisya berkata...

Nampak sedap roti ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...