Jumaat, 27 Ogos 2010

Tempahan Coklat pun dah siap

Maaflah kengkawan, sehari dua ni tak dapat nk posting gambar lauk2 berbuka atau kuih muih. Sume gara2 aku menyiapkan tempahan coklat plak hari ini. Badan pun dh rasa macam nk demam ni...

Kengkadang terfikir gak, mmg tabik spring la pada Fiza Nordin dan Rozaida sbb selalu dapat tempahan berjumlah besar dan berupaya menyiapkannya. Aku ni baru sekali buat, dah rasa macam nk pengsan. Weeiii...korang pakai ubat kuat apa yer??

Akhirnya setelah bertungkus lumus dari lepas bersahur hingga ke pukul 1 petang, siap jugak 1500 pcs coklat yang ditempah oleh sedara aku, sedara jebat dan kengkawan aku. Ada pelbagai inti kat dalam coklat tu, antaranya strawberry praline, blueberri praline, inti badam. gajus dan perasa hazelnut. Diorang ni tak kisah apa perasa pun, janji coklat. So aku suggest perasa campur2 ler..idak ler jemu makan satu jenis jer.

Yang merah jambu tu inti strawberri kat dalamnya.

Almond Cluster. Ni dapat permintaan tinggi, sedap la gamaknyer. Sebab ada hirisan badam dan buah cranberi kat dalamnya. Aku pun suka yang ni.

Oreo Chocolate - Ada biskut oreo kat dalamnya. Ni order dari mak mertua aku. Dia order 50 bijik. Satu biji coklat aku kira rm0.80. Boleh laa... kalo kengkawan lain, diorang jual satu=rm1.20. Aku takut ler nk letak harga mahal2 kat mak mertua aku, kang dia kata menantu cekik leher plak... so ni kira harga mak mertua-menantu ler.. (harga ni utk MIL aku jer tawww !! jebat yang letak harga tu..lagipun kos beli coklat duit dia..hehehe)

Coklat dengan inti badam.

Lolichoc - untuk anak2 ler..




Ceritaku: Tahun ini ada tahun pengenalan untuk coklat aku. So aku bagi harga murah la sikit..kengkonon nk promosi ler.. tapi lepas ni, aku akan ikut harga yang macam biasa yg ditetapkan oleh rakan penjual coklat yang lain....kang marah plak kengkawan aku yang jual coklat, takut deme sangka aku nk potong bisness diorang...Sori yer Rozaida, Zarina..aku ni masih baru dan tak tau harga coklat. Ni pun rujuk kat kome harga coklat ni...

7 corat coret:

zarina berkata...

aku pun budak baru belajar

Noorma Ismail berkata...

ko budak baru belajar..aku ni masih usia Ryan lagi..thanks you sifu !!!

Kak Rose berkata...

cantik2nye cekelat.... nasib baik posa kalau idak skrin pun kena ngap nih....

IdaShazana berkata...

ate ... aku pun lebih kurang le

Fiza Nordin berkata...

aku pakai ubat kuat 'cap semangat'. carilah kat mane2 kedai dan toko ubat pun sure tak jumpa sbb ubat tu ada dalam diri kite sendiri... heheheee

welcome to the biz, noorma! jom bersaing secara sihat!

cikmar berkata...

murahnye choc oreo tu...sy beli satu rm 1.80..kak, kayu lollichoc tu beli kt kedai mana...tak jumpa2 lg..

Noorma Ismail berkata...

kayu tu kat mana2 kedai jual barang bakery pun ada jual..akak beli kat Yummies Bangi.. tak pun kat Bake With Yen Puchong pun ada..harga dalam rm5.00++ gitu untuk 100 stik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...