Isnin, 9 Ogos 2010

Makan malam

Salam semua... ni menu dinner malam ni. Isi rumah ni mmg banyak songeh. Kalo tak brapa selera makan waktu lunch, bila dinner diorang nk lauk lain plak. Dan terpaksa la masak lain. Ni kiranya lauk tambah2 la.

Siakap sweet & sour. Apa lagi yang sedap dibuat dengan ikan siakap yer? Ni lauk paberet Irfan. Dia panggil 'Ikan Masak Sos'

Singgang Ikan Kembong. Ni lauk untuk aku. Tapi disebabkan takde lauk berkuah, so diorang bedal gak kuah singgang ni.

Ulam timun dan ulam kacang botol

Sambal ketuk bilis. Macam sambal belacan jugak, cuma tambah sikit ikan bilis. Pas tu perah air limau. Mmg mengancam lah..tambah plak pedas..lagi terangkat.

Telur dadar mayonis. Kat rumah ni dan suka plak telur dadar cenggini. Tapi versi aku tambah crabstik dan cendawan. Kiranya all in one lah..




Ceritaku : Yeah...posa esok lusa ni aku dapat la rehat sikit. Masak waktu petang jer. Tahun ni cadangnya nk masuk dapur lewat sikit. Dalam pukul 4.30 atau 5 gitu. Tahun ni macam malas jer nk ke pasar ramadhan. Yelah, nk mengangkut si Ryan lagi, dengan Irfan nk mengekor lagi. Kalo ditinggal dengan along memang berkelahi. So kenalah buat sendiri.
Rasanya harga kuih/juadah kat pasar ramadhan tahun ni mesti naik kan. Yelah, harga petrol kan baru naik. Pas tu harga tepung dan gula pun naik. Mesti harga kuih naik.


0 corat coret:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...