Khamis, 13 Mei 2010

Lempeng & Sambal Sardin

Ni paberet Hang Jebat aku. Kalo dia cuti jer mesti aku masakkan lempeng ni. Tapi almaklum lah, dia hanya cuti sebulan sekali jer, so takkan ler nk tunggu bulan depan plak baru boleh buat lempeng dan sambal sardin ni kan....kang dh macam pompuan mengandung sulung la plak.. so buat ler hari ini....

Sume kariah kat rumah ni mmg suka lempeng dan sambal sardin. Tapi aku yang jenuh nk membuatnyer...bukan senang, sekeping demi sekeping...sampai la 20 keping. Sib baik ada kuali non stick ni, idak ler melekat, cepat sikit beres sume kerja. Sambil melempeng, sambil mengacau sambal sardin...uish..."power puff mom" jugak ler aku ni...wakahkahkah.....


ni bukan ler lempeng sangat pun, ala2 pan cake pun ada...sbb aku suka lempeng yang kembung dan berongga sikit...tp si Jebat nk yg nipis...

selalunya buat sardin 1 tin kecik, dan mmg habis licin...kalo nk simpan buat lauk tengahari, kena la buat tin besar...rumah ni Hantu Sardin..


3 corat coret:

RiShaZalia berkata...

salam kak noor... nak amek sekeping ye lempeng ni... buat bekpes :D

Noorma Ismail berkata...

Lia-silakan, silakan...tp takkan sekeping jer kot..amik la lagi..malu2 la plak..hehehe

indahhouse berkata...

salam kak noorma,
best sungguh kalu ada makanan kegemaran seisi keluarga. cantik lempeng tu,kak. oh, dah lama tak makan sadin...windu sardin..hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...