Inilah juadah minum petang hari ini. Buat awal sikit. Sbb tengahari nk rehat. Tgk Melodi, Sehari Berdansa, dll. Hari tu buat kuih bakar pandan, kali ni buat jagung plak. Suka betul makan kuih bakar ni. Nak membuat pun senang jer. Masuk sume bahan-bahan dalam blender, kemudian bakar....siap !!
Bahan-bahan
-1 tin jagung (creamy style)
-2 cawan tepung gandum
-3 1/2 cawan santan
-2 biji telur
-3/4 cawan gula
-Secubit garam
-1 sudu teh pewarna kuning
Cara-cara
-Campurkan semua bahan-bahan di atas, gaul sehingga gula hancur dan larut. Kacau sehingga semua bahan-bahan sebati.
-Gliskan loyang dengan mentega, tuang adunan kedalam loyang, bakar dalam oven pada suhu 180 darjah celsius selama 1 jam atau sehingga masak.
-Setelah masak, tunggu kuih betul- betul sejuk, dan bila dah sejuk boleh la di potong untuk di hidangkan.
-Campurkan semua bahan-bahan di atas, gaul sehingga gula hancur dan larut. Kacau sehingga semua bahan-bahan sebati.
-Gliskan loyang dengan mentega, tuang adunan kedalam loyang, bakar dalam oven pada suhu 180 darjah celsius selama 1 jam atau sehingga masak.
-Setelah masak, tunggu kuih betul- betul sejuk, dan bila dah sejuk boleh la di potong untuk di hidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan