Jumaat, 25 Disember 2009

Daging Masak Merah dll

Merry Christmas kengkawan blogger, jiran setaman, kawan kampus, teman facebook dan tidak ketinggalan jugak buat kawan chefku Ode (ucapan ni ditujukan pada yg beragama Kristian laa...)korang yang beragama Islam, "Assalamualaikum...selamat Hari Jumaat! "

Inilah juadah hari ini...simple jer..tak larat nk masak kari, dalca, nasi biryani dsb....cadangnya hari ni tak mo masak nasi, nk masak simple2 jer spt mee goreng ker, bihun goreng ke, chicken pie ker....tp pukul 12.00 hang jebat dh sampai umah...kata kerja...tp awal plak balik....alamak..kena tenggek nasi lah jawabnya...sementara dia siapkan tempahan ikan untuk kedai runcit kat rumah ni, aku masak ler cepat2......buat air nescafe dulu kat dia, bagi alas perut tu sikit.....

Daging Masak Merah. Kegemaran anak2, ada sayur dll. Kalo makan kat kedai tomyam pun, mmg inilah yang diorder.

Sambal udang+petai. Nk umpan Hang Jebat makan banyak...ni lauk paberet dia ni.... isi petai tu aku beli kat Giant jer..malas nk pegi beli kat pasar tani/pasar malam sbb balik kena kopek kulit la, siat selaput la dan mcm2 lagi....

Sayur campur

Cincalok.



Dh kenyang makan, mata terasa mengantuklah plak...bye sume!!!

4 corat coret:

TREAT AND TRICK berkata...

Alamak Noorma, terangkat habis ada
cincaluk pulak tu....

ijan blogresipi.com berkata...

Kak Noorma! bestnye cencalukkk...

Noorma Ismail berkata...

Treat & Ijan - oooo..suka cincaluk yer...baik2 yer..sakit hidung tu kang..resdung..wakahkahkah... sebenarnya cincaluk tu just for my Hang Jebat. Kita tak brapa suka laaa...

Goldman berkata...

untuk harga emas jongkong dan lain2 yang hebat sila hubungi saya di goldman999.9@hotmail.com

harga lagi murah daripada habib poh kong dan dealer2 lain. bekalan antarabangsa

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...