Ahad, 10 Oktober 2010

Cepat Masak,Cepat Makan

Salam Semua. Hari ni masak cepat sikit. Almaklum ler, semalam tak masak nasi. So budak2 tu dh mintak nasi pagi2 lagi.. itu le anak2 aku.. sehari tak jumpa nasi macam setahun..

Masak lauk biasa2 jer. Apa yang ada la dalam esbox tu. Malas dah nak keluar ke kedai dan skang ni pun tgh mood malas. Sume mende malas. Tapi bila tgk blog kengkawan tayang kuih yg sedap2, mcm teringin jer nk buat...tp bila masuk dapur, pegang besen, periuk - alahai..malasnyer...so letak balik !!

Masak Lemak Cili Padi Ikan Jenahak -hasil pancingan Jebat. Aku rencahkan dengan timun


Kangkung Goreng Belacan

Daging Goreng Kunyit. Ni kegemaran Irfan dan Along

Telur Asin, aku suka makan ngan acar buah



Oklah anak2, slamat bersantap... petang nanti kalo mama rajin (malas lagi....) kita pegi jenjalan yer...

2 corat coret:

Deliah's Deli berkata...

salam noorma...esk msk sedap2 lg tau...tghari esk nnti sy dtg ya :)))

cikmanggis berkata...

eh sedapnya menu camni..bukan maalas ni.Cm jika malas menunya telur mata sapi dgn kicap je hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...