Tepung Soya
Salam.... 
Ermm... dh banyak hari aku dok tayang menu berasaskan tepung soya, dan hari ni aku nk tunjuk tepung soya yang aku gunakan untuk menggantikan tepung gandum. Dibeli kat Cosway dengan harga rm9.90 (harga bukan ahli, masih belum mendaftar...hehehe) Berat 500gm. Untuk buat minum atau makanan boleh ler tahan selama sebulan (ni untuk kegunaan seorang ler....) 
Dibuat minum pun sedap gak. Inilah minuman aku pagi2. Cuma campurkan 2 sudu tepung soya ke dalam air panas, kacau dan sedia dinikmati. Tak perlu tambah gula, sbb dh sedia sedap. (dalam kandungan tepung ni hanya semata2 soya, takde gula tawwww )
Selain buat cekodok, boleh gak buat lempeng, buat keropok dan macam2 lagi. Tepung soya juga boleh digunakan dalam masakan untuk menggantikan santan dan susu cair. 


Ulasan
mana sedap? tepung gandum ler sbb ada kandungan glutein...tepung soya ni peroi jer... kalo nk buat cekodok/kuih kena campur dengan telur, kalo tak cekodok pasti hancur dalam minyak panas
Nieza- yer sume boleh, minum dan masak... tp mahal ler sikit :)
yer..ni macam air soya ler..jimat dan senang disimpan sbb dalam bentuk serbuk, kalo nk minum bancuh jer.. kalo nk buat taufu far pun senang...