Sabtu, 19 Mac 2011

Nasi Goreng

Breakfast pagi sabtu ni, sekadar Nasi Goreng Biasa jer.. takde masa nk masak macam2 sbb tengah prepare nk pegi Putrajaya, tengok belon panas, sambil tu macam biasalah, ada aktiviti makan2 . Dan tentunya, rombongan cik Noorma bersama cikgu Wati dan Ann (geng berjalan aku ler....)

 

Nasi Goreng Sempoi dan Senang. Tumbuk bawang putih dan bawang merah bersama sedikit cili padi, cili besar dan belacan. Kemudian tumbuk plak udang kering. Panaskan kuali dan tumis cili yang ditumbuk tadi. Bila cili dh masak, masukkan plak udang kering. Kacau rata dan masukkan udang hidup diikuti dengan nasi putih. Tambah garam dan perasa secukup rasa. Kacau dan angkat. Kalo suka makan la ngan telur goreng mata. Siap.....

Alas perut dengan Nasi Goreng jer lah. Nanti kat sana nk makan lagik !!!


Ok...sampai sini dulu.... petang nanti akan update aktiviti sepanjang hari ini. Insyaalah !!!!!

4 corat coret:

Kak Rose berkata...

uwaaaaa... terliur tengok nasik goreng. dah 2 minggu x sentuh nasik nih! tutup mata lah x nak tengok nasik tu! telor mata lagik....

Cendana Kasih berkata...

kak Rose...saya dh tak brapa nk ikut diet Arkins ni sangat... minggu ni asyik makan nasi jer...tp sib baik berat tak naik..

Penggali (OM) berkata...

almk terliur..... dgn telornye,, slurrpppp

Jenna Cindy berkata...

wow bestnye nasi goreng nak sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...