Khamis, 24 Mac 2011

Acar Buah Utara.

 UPDATED : Acar Buah sume dah SOLD OUT  (kalo nk order lagi, tunggu 2 minggu lagi yer... sbb nk buat jeruk limau tu lagi....)

*********************************************************************************

Ada sesiapa yang teringin nk rasa acar buah ni?? sila pm saya. Free delivery area Bukit Jalil, Puchong, Seri Kembangan, Cheras, Bangsar, PJ dll.... kalo jauh thk budi bicara laki aku yer...hehehe....

Ekceli, aku mmg ambik tempahan acar buah, tp ikut musim laa...time cuti sekolah mmg ramai orang tempah. Tapi kali ni aku buat acar buah ni untuk bagi kat mak aku. Tapi kali ni aku mmg buat lebih laa..mana la tau kot2 ada yang teringin...

Ni acar buah utara yer... bukan acar buah versi selatan... (erkk...aku pun tak tau....)  Acar ni makan ngan nasi panas dan ikan masin  atau telur asin pun dh cukup. Time posa, acar ni mmg dapat tempahan laaa...

Dalam bekas ni 500gm, bersamaan dengan rm10.00.

Ni plak untuk 250gm bersamaan rm5.00. Kalo sorang sesuailah yang ni...

Inilah antara bahan-bahan yang aku gunakan untuk buat acar buah ni. Bahan utamanya ialah limau jeruk. Pun buat sendiri yer....  Bahan lain seperti kurma, buah plum, lobak asin, kismis, dan segala jenis buah lain lagi.

Dah siap pek.... Jebat nk bawak kat kengkawan dia



Ok...sesapa nk order boleh call/sms aku yer  017-3165616 .. kalo luar KL yang teringin tu.... aku boleh la pos...cian kat korang....hehehe.....



11 corat coret:

Mas berkata...

wahhh..ni la rupanya acar tu..sedappnya..

Diana @ Melley Mey berkata...

sedap tuuu...kalau diana yang nak.. sudah pasti ler x dapat... hehehheeh.. nmpk gaya nyer.. cuci mata jer ler diana ... :D.

Azueriena Norash berkata...

sedappnyaaa...suker sggt ngan acar buah nie...ummie azue pun kalau bulan poser selalu jugak buat...

mala berkata...

bestnya acar ... mmg suka mkn acar tapi kami sorang saja la yg suka mkn acar kat rumah ni..

Watie Rose berkata...

dulu sy tak reti gak makan acar buah tu tp skarang dah pandai dah, simpan dlm peti ais pastu wat lauk kala emergency kann...hehehe

Chik Mimi berkata...

Dik ghajennya buat sedapnya kecur tgk,fav akak ni

KakAsma berkata...

Noorma,
akak mmh suka acar gini,makan ngan nasi panas2 ada ikan kering,atau kuah kari..perhg...sedap nyer..pandai laa ko buat respect tul kat ko..

suhailas berkata...

Salam akak adussss peberate sue tuuuu...baru nii gi cari kat kenduri kawin xde lee pulak....hehehh....sue nak beli yg RM10 hinggit

Chempaka Aziz berkata...

ya Allah mah,,,terliur wei tgok acar ko ni.esok bln posa aku nk oder ni kasi selera skit time sahur tu...aduh..

KELI OH KELI berkata...

bulan puasa makan ni sedap taw waktu sahur.....")
BON VOYAGE!BERLAYAR JAUH DENGAN SAMPAN IKAN KELI

Dahlia berkata...

Salam. Kalau nak order dalam 20 kilo boleh ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...