Jumaat, 25 Mac 2011

Lauk all in one

Lega rasanya bila dh tiba hari Jumaat. Pastu 2 hari boleh rilex.

Jap lagi kami sekeluarga nak ke Melaka sekejap. Ada urusan sikit. Oleh sebab tu, aku masak lauk simple jer lah. Lauk ni dinamakan all in one sbb ada semua daging dan sayur. Complete... jimat masa dan tenaga.

Ada brocoli, kubis bunga, capsikum, leek  cili merah, hijau dan tomato. 



Ok..sampai sini dulu. Plan hari ni, singgah berehat di R&R Seremban, menjamu tauhu bakar, dan bila dah sampai Melaka, selesaikan urusan mak aku jap...pas tu  nk membeli ikan segar kat Pantai Tanjung Puteri, pastu singgah di pekan sungai udang, nk beli kupang....then terus ke pekan Alor Gajah menjamu cucur udang. Dalam perjalanan balik, singgah sekejap di Simpang Empat beli pulut panggang....fuh...penuh dengan makanan....
Dah sampai KL, singgah jap kat pasar malam Taman Puncak Jalil ni....beli makanan lagik....hahaha...tak kenyang2 ke???? 



3 corat coret:

Watie Rose berkata...

minggu lepas pegi melaka gak tp tak pegi pun tempat2 tu, lain kali kalau ada rezeki nak pegi lak tmpt2 tu...

~ Mamma Olyn ~ berkata...

wahh..bestnya dgr nak jalan2 cari makan.. heheeee, selamat berjalan:)

anymz berkata...

pulut panggang simpang empat tu yang takleh tahan..huih sodap tu noorma.
semua tempat tu memang familiar pada akak.tapi kalau cari ikan segar akak besa ke kuala sg baru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...