Murtabak Artkins
Salam semua. Dah breakfast? hari ni aku breakfast sedap sikit sbb ada murtabak. Huh..mcm mana buat? bukan ker orang Artkins takleh ambik tepung? haaa....ini jawapannya.
Murtabak ni tak menggunakan tepung gandum ataupun instant paratha. Abis tu guna apa ek?? guna tepung soya dan telur. 
Macam mana membuatnya?
firstly korang kena la beli tepung soya. Dalam web Artkin mmg ada resipi2 berasaskan tepung soya yang menggantikan tepung gandum. Tapi tepung soya ni payah nk jumpa. Tak semua pasaraya/kedai ada menjual tepung soya. Tepung soya ni aku beli kat Cosway
Mula2 pecahkan sebiji telur dan gaul bersama 2 sudu tepung soya. Kemudian, dadar macam buat telur goreng tu. Siap... dan letak kat tepi (dadar tu biarlah nipis, macam kulit popia, buat kat kuali non stik)
Kemudian, pecahkan 1 biji telur, pukul sikit. Tambah inti daging yang dimasak tadi. Letakkan diatas campuran tepung dan telur yang kita dadar pada awal tadi. Balut macam biasa dan goreng sampai masak (mcm goreng roti canai tu ler.....) Siap...dan bolehlah dimakan.
| Yang belum dipotong.... Saiznya kecil sbb kuali non stik aku pun kocik jo :) | 


Ulasan
rajin kak norma buat..he..he..
Dan make sure kandungan tepung soya tu takde campuran tepung gandum..lebih baik kisar sendiri soya dan dijadikan tepung... saya buat mcm tu skang ni (dh abis stok) hehehe....